RockShock

Internetový rockový magazin

Marián Čekovský představuje nový klip Po polnoci plný života, jízdy a harleyů

Text: Lenka Netušilová
Foto: archiv Mariána Čekovského

Slovenský muzikant, zpěvák a aktuálně i porotce SuperStar MARIÁN ČEKOVSKÝ představuje nový videoklip. Ten je k singlu Po polnoci, který vyšel na aktuálním albu Best On koncem loňského roku. Píseň i samotný videoklip oslavují život, živelnost, partu přátel a jízdu, a to jak tu pomyslnou, tak opravdovou. Klip je totiž plný harleyů, pohodových a klidných vyjížděk na nich i party lidí kolem motocyklového světa. Čekovský tak propojuje muzikantský a moto svět a dává fanouškům možnost nahlédnout i do jiné komunity, ale třeba i do své vlastní garáže. I tam totiž videoklip vznikal. V klipu Po polnoci se společně s ním objevuje také slovenský zpěvák Martin Mihalčín a o recitaci se postaral Robo Roth. Autorsky jsou pod singlem podepsáni právě Marián Čekovský, který složil hudbu, a Milan Lasica jako autor textu.

Videoklip, který se natáčel v zázemí Harley-Davidson Prešov, Road Café, na cestách mezi Prešovem a Košicemi i v Čekovského garáži, má jasné vyznění. Chce ukázat to, že každý muž má občas toulavé boty, domů se vrací nad ránem, a pokud zrovna nejde, tak se veze. Čekovský je totiž v civilu vášnivý motorkář, který sedlá právě ikonický motocykl Harley-Davidson. V klipu tak propojuje motocyklový a hudební svět a ukazuje, že východní Slovensko není jen proslulým muzikantským krajem, ale i tím motorkářským.

„Motocyklová sezona letos nemohla odstartovat tak, jak bychom si přáli, se vším všudy, proto jsem měl tendenci udělat něco, co by se mohlo stát pomyslnou hymnou motorkářů. Klip je mojí poctou všem motorkářům. Dokonce i Milan Lasica, který napsal text, by hned jezdil s námi, pokud by to bylo možné. Co ale není možné teď, může být možné kdykoli později,” vysvětluje Marián Čekovský.

Čekovský zároveň do videoklipu přizval nejen prešovské harleyáře, ale i kolegy z branže. Singl spolu s ním nazpíval i Martin Mihalčín a recitačně se zapojil Robo Roth. Svět silných strojů kromě komunity harleyářů reprezentuje i známý a úspěšný jezdec rallye Igor Drotár. Právě jeho zapojením chtěli tvůrci klipu ukázat jasný kontrast. Na straně jedné pohodové, klidné motocykly, na straně druhé rychlé sportovní auto. A tak se po boku harleyů objevuje i stejně ikonické červené Ferrari.

„I naše motocykly, jako jsou například modely Slim, Sportster či Low Rider S, dokážou jezdit rychle, ale jak také říká Igor Drotár, musíš umět jezdit pomalu, abys dokázal jezdit rychle. Igor má najety kilometry zkušeností a vždy řekne jen, že se rád vozí. Mě jako muzikanta zajímá zvuk a filozofie harleye, ke které mi sedí právě Ferrari. Jsou tak odlišné, a přitom spolu tvoří jakousi jednotu, pro mě jasný, motoristický jin a jang,” dodává Čekovský.

Klip, ve kterém si zahrál i francouzský buldok Rocky, je rovněž vyznáním a poděkováním ženám a vysvětlením, že muži prožívají svoje dětská léta i ve vyšším věku. Právě motocykly totiž řada z nich považuje za svoji lásku a věří jim stejně jako svým partnerkám. „Je to motorková láska, chlap motorku považuje za svoji ženu a důvěřuje jí. Skladba je věnována tedy právě i jim, aby věděly, že my chlapi prožíváme naše dětská léta i ve vyšším věku a nazýváme to láskou. Ježdění na motorce je vášeň a velký relax, který si s námi užívají i motorkářky. A musím říct a ocenit, že ženy motorkářky patří rozhodně do kategorie dobrých jezdců,” říká Marián Čekovský.

Videoklip Po polnoci vznikal pod taktovkou režiséra a kameramana Michala Smoleňa.

Link na video – www.youtube.com/watch?v=H1Nn0DIKarY

Režie, kamera – Michal Smoleň
Asistent kamery – Marko Béreš

Po polnoci
Text – Milan Lasica
Hudba – Marián Čekovský
Zpěvy – Marián Čekovský, Martin Mihalčín, Robert Roth
Bicí – Martin Valihora
Baskytara – Michal Šimko
Elektrická kytara – Michal Bugala
Hammond – Marián Čekovský

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *