RockShock

Internetový rockový magazin

Eurotrialog mění název a přesouvá se na příští rok

Text: Zdena Selingerová

Jak jistě víte, vloni nás nečekaně opustil náš dlouholetý kolega a kamarád Romek Hanzlík. Romek pořádal úctyhodných 20 let festival v Mikulově – Eurotrialog Mikulov, festival nepopulární hudby – a jeho přáním bylo, abychom v této tradici pokračovali.

V loňském roce to z pochopitelných důvodů nebylo možné, ale na letošní rok jsme pro vás připravovali 20. + 1. ročník tohoto festivalu pod novým názvem MikuLOVE. Pokus o záchranu festivalu byl sám o sobě riskantním krokem. Nevěděli jsme jistě, zda by příznivci Romkova festivalu měli zájem o pokračování této tradice. Předpokládáme ale, že ano, a proto jsme se rozhodli v organizaci festivalu pokračovat.

Myšlenkou ročníku 2020 bylo zrealizovat dramaturgii, kterou měl Romek již připravenou na rok 2019. V následujících letech jsme pak chtěli pokračovat v nastoleném kurzu dramaturgie, hlavním dramaturgem festivalu je Romkův dlouholetý parťák Míra Wanek z Už jsme doma, což je podle nás dostatečná záruka kontinuity Romkova záměru.

Bohužel nám v letošním roce není přáno. Z důvodu pandemie koronaviru a následné nejistoty vyplývající z vládních nařízení a omezení jsme se rozhodli letošní ročník zrušit a pokusit se festival zachránit a zrealizovat v příštím roce. Novým termínem je tedy 27.–29. srpen 2021, místo stejné.

Hlavní organizátor Radim Svatoň doplňuje: „Na přípravách festivalu se podílel tým 5 lidí již od června loňského roku, kdy nás Romek opustil. Měli jsme vše připravené k realizaci. Vzhledem k letošnímu rizikovému roku pro celou kulturní obec ale nemůžeme jít do obrovského finančního a organizačního rizika s nejistotou možnosti konání akce, proto jsme se rozhodli přípravy letošního ročníku zastavit.”

Obracíme se na vás s obrovskou prosbou. Je pro nás důležité vědět, že o tento festival stojíte, že chcete, aby festival pokračoval, a že nás podpoříte a na festival i dorazíte. Prosíme vás všechny – staňte se fanoušky nové FB stránky Festival MikuLOVE, sdílejte tento příspěvek se svými přáteli, rodinou, známými, uvítáme vaši zpětnou vazbu a třeba i ujištění, že jsme se rozhodli správně.

Pokračovat v Romkově práci je těžké, obzvlášť když nám kvůli svému náhlému odchodu nestihl předat ty nejdůležitější kontakty – kontakty na vás, diváky a podporovatele festivalu MikuLOVE. V každém případě je tento festival stále naživu: MikuLOVE lives.”

Děkujeme za vaši pomoc se šířením této zprávy i za vaši následnou podporu. Sledujte nás na FB i na www.miku-love.cz, kde budeme přidávat další novinky.

Těšíme se na viděnou v Mikulově v lepším roce 2021.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 9

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *