RockShock

Internetový rockový magazin

United Live Radio má za sebou první měsíc vysílání a chystá další hudební zážitk

Text: Nikola Páleníčková

United Live Radio, unikátní projekt hudebních promotérů, má za sebou první měsíc fungování. A měsíc to byl věru úspěšný. Na vlnách rádia si posluchači mohli pustit více než 30 koncertů a setů, které alespoň částečně vynahradily zážitek z živého vystoupení. Mezi nimi byly koncerty české kapely UŽ JSME DOMA, IVY BITTOVÉ a DUNAJE nebo kapely VANESSA, ale i sety umělců ze zahraničí – například JAMESE BLAKEA či SOFI TUKKER.

Rádio se také může chlubit vlastními pořady, které vznikají ve spolupráci se zapojenými festivaly a hudebními promotéry. Jde například o pravidelné páteční taneční okénko festivalu Let It Roll nebo koncerty JazzFestuBrno či Beats For Love. Mimo to si posluchači mohou pustit i původní programy se známými osobnostmi hudební scény – vlastní pořad zde má například zpěvák Michal Prokop, hudební publicista Michael Kyselka nebo kanadský promotér žijící v Česku Serge Grimaux. Na vlny United Live Radia se mohou posluchači naladit na stránkách
www.unitedliveradio.cz.

„Projekt rádia se nám podařilo dát dohromady v rekordním čase asi dvou týdnů. Během nich vzniklo vše od dramaturgie rádia přes výrobu pořadů po zapojení dalších 22 festivalů a hudebních promotérů napříč hudebním spektrem i republikou,” říká ředitel rádia a hudebník Moimir Papalescu. Dodává, že se díky širokému rozpětí zapojených organizací rádio těší nebývalému zájmu fanoušků od metalu po hip-hop. „Chodí nám denně několik desítek zpráv od posluchačů, kteří si díky nám mohli pustit zrušený koncert a připomenout si, jaké to bylo chodit na živou hudbu a kulturu pár měsíců zpátky. Zároveň píší kluby a promotéři z celé České republiky, že by se do projektu také chtěli zapojit. Dveře rádia jsou otevřené každému, kdo chce přinášet fanouškům zážitek z kvalitní hudby,” vysvětluje Papalescu.

Rádio mělo původně běžet pouze 30 dnů, ovšem díky velkému zájmu pokračuje dál. A je to především díky velké pospolitosti a vzájemnému fandění si, díky čemuž se rádio těší velké oblibě. Dokazuje to i poslechovost – tu má United Live Radio nejvyšší ze všech internetových rádií, které nezaštiťuje žádná FM stanice. „Velice pozitivní je, jak jsme se dokázali v krátkém čase s mnohými různými festivaly, organizátory koncertů, umělci a dalšími představiteli subjektů, kteří hudebním příznivcům přinášejí skvělé hudební zážitky, dát dohromady a tuto nezávislou nekomerční dočasnou platformu připravit,” říká o projektu producent festivalu Metronome Prague David Gaydečka. V následujících týdnech se mohou posluchači těšit například na baskytaristu a zpěváka FERNANDA SAUNDERSE, kapelu TOO MANY ZOOZ nebo hudebníka NICKA CAVEA.

United Live Radio je projekt založený na spolupráci všech, kteří jsou jakýmkoli způsobem zapojeni do hudební živé kultury a kteří se chtějí podílet na tomto komunálním projektu. Jmenovitě jsou v tuto chvíli do projektu zapojeni Beats For Love, Benátská! s Impulsem, Blues Alive, Brutal Assault, JazzFestBrno, Folklorní léto, Festival Svojšice, Let It Roll, Metronome Prague, Open Air Musicfest Přeštěnice, Pražské jaro, Respect Festival, Slovácké léto, Struny podzimu, Štěrkovna Open Music, United Islands, Forum Karlín, Fource Entertainment, Joe’s Garage, Live Nation, Obscure Promotion, 10:15 Entertainment a další se stále přidávají.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 11

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *