RockShock

Internetový rockový magazin

Václav Votruba připravuje knižní sérii Dělníci kovu

Text: MetalGate

Na úspěšnou trilogii Kniha kovu naváže nová knižní série s názvem Dělníci kovu. První díl se zaměří na legendárního NECROCOCKA.

Dělníci kovu. Tak se jmenuje nová metalová knižní série, kterou připravuje spisovatel VÁCLAV VOTRUBA ve spolupráci s pražským nakladatelstvím MetalGate. Společně tak navazují na trilogii Kniha kovu, která vycházela v letech 2016 až 2018 a u čtenářů měla velký ohlas. První díl Dělníků kovu se věnuje jedné z nejvýznamnějších osobností tuzemské metalové scény – Necrocockovi. K dostání bude zhruba v polovině června.

„Od historie tuzemského metalu, na kterou byly zaměřeny Knihy kovu, se nyní přesouvám k samotným osobnostem. Věřím, že vzhledem k tomu, že s MetalGate plánujeme rovnou celou sérii, se opět na naší scéně jedná o jedinečný projekt, který fanoušky potěší,” říká autor Václav Votruba.
Jak bylo zmíněno, první díl vyjde již za několik týdnů a čtenáři si v něm přečtou autorizovanou biografii Toma Necrococka.

„Necrocock byl mou první volbou. Je to velmi výrazná a inspirativní osobnost, zároveň skvělý profesionál s tahem na branku. Sleduji ho mnoho let, přičemž některá jeho alba, ať už například +Klinik+, Praktiky pohřebních ústavů, nebo Lesní hudbu, považuji za absolutní klasiky. Jako fanoušek se sám těším, až budu mít knihu ve sbírce,” usmívá se Václav Votruba a dodává, že součástí díla bude i bohatá nálož fotografií.

Václav Votruba je spisovatel z Českých Budějovic, který má na kontě prozatím jedenáct knih. Trilogie Kniha kovu je jeho nejúspěšnějším projektem. První a třetí díl získal cenu Břitva v kategorii ‘Kniha roku’, druhý díl skončil na druhém místě. Díky dotisku je celá trilogie stále k sehnání, a to například v e-shopu MetalGate na adrese www.metalgate-eshop.cz.

MetalGate mezitím vydal i další knižní tituly. Aktuálně propaguje výpravnou publikaci Masterpieces 2018, která představuje to nejlepší z metalové grafiky za rok 2018.

Rozhovor s autorem: www.youtube.com/watch?v=cE8pXx8cvkY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *