RockShock

Internetový rockový magazin

Šumperský kulturák slaví čtyřicítku koronaviru navzdory

Text: DK Šumperk

Dům kultury Šumperk, který v květnu oslaví čtyřicet let od svého otevření, připravuje i nadále narozeninový program. Zachráněné gratulační koncerty mají již nový termín. V den výročí si kulturák navíc připravil i překvapení pro své příznivce na sociálních sítích.

„Velmi jsme se na tento rok těšili. O to více nás zpočátku trápilo, že se celý narozeninový dramaturgický plán musel pozměnit. Nicméně podstatná část programu byla zachráněna, v těchto dnech nám přišla zároveň pozitivní zpráva z Olomouckého kraje, který se rozhodl i v nelehké době náš narozeninový projekt podpořit. Věříme, že si tak milovníci kultury užijí společně s námi oslavy ve druhé polovině roku naplno,” uvedla Hana Písková, jednatelka Domu kultury Šumperk.

Kulturák v den výročí hodlá svému jubileu věnovat i podstatnou část obsahu na sociálních sítích a webových stránkách. Připravuje několik překvapení.

„Zatím nechceme nic konkrétního prozrazovat. Jen mohu říci, že jsme v současné chvíli v kontaktu se zajímavými gratulanty. I pro nás samotné bude výsledek do jisté míry překvapením. Co prozradit mohu, je, že 7. května uveřejníme veršovanou gratulaci od Elišky Karáskové, kterou jsme v rámci produkce natočili již v minulých dnech,” dodává dramaturg Ondřej Procházka.

Součástí oslav bude i retrospektivní výstava DK40. Její příprava v těchto dnech vrcholí. Velkou část obsahu celé expozice budou tvořit historické fotografie, ale i momentky z významných koncertů. Samotné výstavě pak bude vévodit umělecká instalace od Markéty Dočkalové a Štěpána Mikulenky, kteří na její konstrukci pracují v dílně Domu kultury.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *