RockShock

Internetový rockový magazin

Metronome Blues vydává nové album Garden Of Eden

Text: Petra Braddock

METRONOME BLUES vydává nové album. Rhys Braddock se na něm vrací k sólové produkci. Bylo natočeno v České republice a na Novém Zélandu a dostalo název Garden Of Eden.

„Vydávat novou hudbu do tohoto nového odvážného světa se zdá skoro až obscénní… proč přidávat další vlnu do již zaplavené nabídky hudební kultury? Proč teď? Hudba je jednoduše jídlo pro duši, hudebníci si plní své sny, poslouchají jen svoje pocity a instinkty… Poučíme se někdy? Zresetuje se ten náš svět? Kde je ‘nutopie’? Co se stane, když zjistíme, že základy naší civilizace jsou postaveny na písku? Co přijde potom? Hudba sama o sobě nemůže dát odpovědi, ani naši politici, sportovci nebo naši neustálí mediální lovci. Můžeme jen čekat, ale na co?”xa0 říká k vydání Rhys Braddock a dodává citaci Willyho Wonky (postavy z filmu Karlík a továrna na čokoládu):xa0 „Jsme tvůrci hudby, my jsme snílci snů.”

V rámci vydání nového alba Garden Of Eden natočil Rhys Braddock spolu se svojí novozélandskou rodinou v době místního tzv. ‘lockdown’ video k hlavní písní s názvem Nutopia (www.youtube.com/watch?v=ZyY3t0izeF4).

Album ke stažení:
www.metronomeblues.bandcamp.com
www.metronomeblues.fairpricemusic.com

Metronome Blues začal jako sólo projekt v Brně žijícího Novozélanďana Rhyse Braddocka vydáním stejnojmenného alba v roce 2014. Projekt se morfoval do živé kapely a společně s Lukášem Baumannem a Honzou Čapkem vydali dvě alba, Sides (2016) a Vicious Circles (2018), a procestovali Evropu. Studiová tvorba se stala napjatější, noiserocková cvičení a živé show zintenzivněly. Zpátky k sólovému projektu. Rhys přepracoval spoustu materiálu do elektro-akustických kompozic, vrstvených loopů a noisu. V roce 2020 vydává nové album, polemizující s protikladem metronomu a blues.

Související odkazy:
www.facebook.com/metronomeblues
www.metronomeblues.bandcamp.com
www.fairpricemusic.com/cz/band/metronomeblues
www.youtube.com/channel/UCqgf4k6615td4GstwOZF7sg
www.instagram.com/metronomeblues

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *