RockShock

Internetový rockový magazin

Světoznámý hudební promotér Serge Grimaux poprvé na United Live Radio

Text: Nikola Páleníčková

Stál u zrodu největšího jazzového festivalu na světě Montreal Jazz Festival, založil českou síť na prodej vstupenek Ticketpro a do Prahy přivezl legendy světové hudební scény, jako například The Rolling Stones, Davida Bowieho nebo Michaela Jacksona. Nyní má – poprvé v historii rádií – vlastní pořad, kde provádí posluchače svým životem a pouští hudbu, kterou miluje. Řeč je o kanadském promotérovi žijícím v Praze Sergi Grimauxovi. Jeho pořad Bylo nebylo si posluchači mohou naladit každý týden ve čtvrtek večer na stránkách www.unitedliveradio.cz.

Ve svém pořadu bude Serge Grimaux pouštět nejen hity od The Beatles, The Who nebo Milese Davise, ale vyprávět i příběhy – především ty o písních, které ho provázejí v životě. „Milese Davise jsem přivezl na Montreal Jazz Festival v letech 1984 a 1985 a poté vystupoval v mém tehdejším klubu Spectrum v Montrealu. Měl v sobě něco naprosto neuvěřitelného, auru, která z něj vyzařovala. Když jsem pořádal jeho koncert podruhé, vyzvedával jsem ho na letišti, a i když jsem tu cestu musel jet už tak popětisté, byl jsem z něj tak nervózní, že jsem se ztratil,” vypráví svůj zážitek s legendárním jazzovým trumpetistou Grimaux. Dodává, že když jel po pár letech na letiště vyzvednout Davise znovu, naprosto ho ohromilo, že si hudebník pamatuje jeho jméno.

V jednom z dílů Bylo nebylo se k Sergeovi Grimauxovi připojí jeho dcera Jenny. Společně vybírají písně napříč hudebními žánry a zjišťují, co je spojuje. Zaposlouchají se třeba do písní, které jim připomínají domov. „Pamatuji si, že jsem byla na koncertu Hoziera a byl to naprosto neuvěřitelný zážitek, protože jsem se další den stěhovala do zahraničí a jeho hudba popisovala všechny mé pocity – od radosti až po smutek a sentiment,” vzpomíná Jenny na emoce, které má spojené s hudbou irského hudebníka. Ve výběru písní nechybí legenda funku Maggot Brain, králové rocku The Rolling Stones, ale třeba i španělská zpěvačka Rosalía, která do své popové tvorby přidává prvky flamenca. Originální hudební výběr si mohou posluchači pustit každý čtvrtek ve 20.00 hod. na United Live Radio.

Radio United Live je projekt založený na spolupráci všech, kteří jsou jakýmkoli způsobem zapojeni do hudební živé kultury a kteří se chtějí podílet na tomto komunálním projektu. Jmenovitě jsou v tuto chvíli do projektu zapojeni Beats For Love, Benátská! s Impulsem, Blues Alive, Brutal Assault, JazzFestBrno, Folklorní léto, Festival Svojšice, Let It Roll, Metronome Prague, Open Air Musicfest Přeštěnice, Pražské jaro, Respect Festival, Slovácké léto, Struny podzimu, Štěrkovna Open Music, United Islands, Forum Karlín, Fource Entertainment, Joe’s Garage, Live Nation, Obscure Promotion, 10:15 Entertainment a další se stále přidávají.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 19

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *