RockShock

Internetový rockový magazin

Lidé mohou pomoci šumperskému kulturáku přečkat nelehkou dobu

Text: DK Šumperk

Šumperský Dům kultury, který kvůli koronaviru denně sčítá nemalé ztráty a musel významně změnit dramaturgii letošního roku, navázal spolupráci se sítí GoOut.

Projekt ‘Vstupenka na NIC’ nabízí veřejnosti možnost podpořit své oblíbené kulturní instituce prostřednictvím koupě imaginární vstupenky v různé hodnotě.

Rád bych naše příznivce pozval na náš ‘koncert o ničem’, tedy koncert, který se sice nikdy neuskuteční, ale když si na něj lidé zakoupí vstupenku, může nám výtěžek výrazně pomoci v nelehké době. Podporovatelé mohou zakoupit vstupenku v hodnotě, kterou si sami zvolí. Prodej zprostředkovává server GoOut a nejlevnější vstupenka stojí dvacet korun, nejdražší pak pět tisíc,” řekl dramaturg Ondřej Procházka.

Za utržený finanční obnos chce šumperský Dům kultury nabídnout kvalitnější program ve druhé polovině roku, kam se v tuto chvíli přesouvá i velká část narozeninových koncertů ke čtyřicátému výročí od jeho otevření. Odkaz, kde si lidé mohou vstupenku zakoupit, visí na stránkách
www.dksumperk.cz a na Facebooku (www.facebook.com/Dům-kultury-Šumperk). Lidé, kteří disponují chytrým telefonem, mohou pouze nasnímat tento QR kód:

Máme radost, že se ke ‘Vstupence na NIC’ můžeme přidat. Drtivá většina kulturních zařízení, která spolupracují s tímto projektem, se totiž nachází v Praze, Brně a dalších velkých městech. Pouze asi pět zapsaných působí ve městech pod 50 tisíc obyvatel. Jako Dům kultury figurujeme v seznamu zatím jako jediní,” dodal Procházka.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *