RockShock

Internetový rockový magazin

Mňága míří ze zkušebny ven, v sobotu odehraje koncert na střeše ve Valmezu

Text: Warner Music
Foto: Josef Bosák

Po čtyřech víkendech, kdy MŇÁGA A ŽĎORP potěšili více než čtvrt milionu diváků koncerty ze své zkušebny, zamíří zase ven. „Byli jsme poslední kapela, která ještě na střeše nehrála,” říká s nadsázkou frontman Petr Fiala. Vystoupení v rámci projektu Kultura žije na Mall.tv se uskuteční v sobotu 18. dubna ve Valašském Meziříčí. Ze které konkrétní budovy se bude hrát, se fanoušci dozvědí postupným odhalováním indicií na sociálních sítích.

Projekt Kultura žije existuje už asi čtvrtý týden a doteď se přes něj vybraly zhruba čtyři miliony korun. Mňágu jsme přizvali po jejím prvním facebookovém koncertu, vystupuje ve zkušebně každý týden a je to skvělá spolupráce,” říká kreativní producent Mall.tv Milan Kuchynka. „Kolegové přišli s nápadem ten příští koncert ještě zlepšit. Vytáhnout kluky ze zkušebny na místo, na kterém budou hrát pro celý Valmez, lidem do oken.”

Mňága si tedy vyzkouší koncert na střeše, čili koncept, který před více než půlstoletím zpopularizovali The Beatles a od té doby se na této vlně svezl už kdekdo. Konkrétní místo, odkud zazní prověřené hity, je zatím utajené. „Věříme, že to tuto sobotu bude velká pecka pro všechny. Nicméně koncert určitě nebude v rozporu s nařízením vlády,” dodává Kuchynka.

Organizátoři koncertu chtějí pokračovat ve vytyčeném cíli. Tedy dokázat, že i lidé přibrzdění koronavirovou pandemií mohou něco dál dělat. „Napadlo to kluky z Mall.tv, ale my se s tím naprosto ztotožňujeme. Všichni pracujeme zadarmo. Akorát doufáme, že nebude pršet, všichni se modlíme, aby bylo tak krásně jako minulou sobotu,” říká Petr Fiala.

Všechny přípravy se zároveň budou dokumentovat a na Facebooku nebo Instagramu se fanoušci postupně dozvědí některé detaily. „Bubeník se bude učit písničku, natočí se u toho. Když budeme v ateliéru s osvětlovači simulovat západ slunce, abychom se na něj mohli připravit, i to fanoušci uvidí,” avizuje další z organizátorů projektu Jakub Koutný.

Nápad se zrodil po jednom ze streamů ze zkušebny, když se ještě chvíli kecalo. „Ráno jsem se probudil a měl jsem od Petra sedm zmeškaných hovorů. Protože už měl celý koncert v podstatě rozjetý,” líčí Koutný. „Kluci se pro to vážně nadchli a my jsme nadchli dalších dvacet lidí, kteří se budou podílet na přípravě obrazu, zvuku, produkce a podobně.”

Mimochodem se téměř vše zvládlo přes mobily skoro bez osobních schůzek, jak si doba žádá. „A já myslím, že se ukazuje, jak skvěle to jde zorganizovat,” dodává Koutný. „Do příprav se zapojili i Slováci, kteří nakonec samozřejmě reálně na place nebudou, ale pomohli nám některé věci zařídit.”

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *