RockShock

Internetový rockový magazin

Kultura v Šumperku žije

Text: DK Šumperk
Foto: archiv O5 a Radeček

Dům kultury Šumperk se musel přizpůsobit současné situaci. Pro veřejnost se na základě nařízení krizového štábu města až do odvolání uzavřely hlavní vchod a také pokladna. I přes zamčené vstupní dveře ale chrlí jeden koncert za druhým. Pravidelně na své facebookové stránce totiž sdílí živé přenosy kapel a zpěváků, se kterými je v tuto chvíli na stejné lodi. Mimo to přispívá novinkami ze světa kultury, kterou si nově lidé mohou vychutnat v pohodlí svého domova.

„Nově jsme také na sobotu 28. března od osmé hodiny večerní připravili online přenos rozhovoru s mladým farářem Českobratrské církve evangelické v Šumperku Jakubem Pavlúsem z unikátních prostor Galerie Jiřího Jílka,” uvedl průvodce rozhovorem a dramaturg Domu kultury Ondřej Procházka.

Hned v neděli bude následovat od 17. hodiny živý přenos charitativního koncertu šumperské skupiny O5 A RADEČEK, kterým podpoří lidi žijící v karanténě na Litovelsku a Uničovsku. Výtěžek sbírky bude v plné výši věnován Centru sociálních služeb Uničov a Charitě Litovel.

Některé z plánovaných akcí na letošní jaro již Dům kultury přeložil s tím, že zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, některé akce musel zrušit a o dalších ještě jedná. Zrušena tak byla březnová taneční soutěž O pohár města Šumperka a na ni navazující ples (peníze za vstupenky na ples se vracejí) a dubnové Šumperské Pomněnky a Jazzový dýchánek (peníze za vstupenky se vracejí). Až do odvolání jsou pozastaveny všechny kurzy a taneční. Uzavřena je pro veřejnost rovněž Galerie Jiřího Jílka.

„Podařilo se nám například zachránit vystoupení písničkáře POKÁČE, legendárních kapel KATAPULT a CITRON, revivalu Beatles skupiny THE BACKWARDS, přednášku Tomík na cestách, umělecký večer ART.blok nebo koncert trojnásobné zlaté slavice PETRY JANŮ s kapelou AMSTERDAM. Její koncert se nově uskuteční až v příštím roce, konkrétně v pátek 19. února,” upřesnila produkční Domu kultury Michaela Horáková.

V případě, že návštěvníkům nebudou náhradní termíny akcí vyhovovat z důvodů nemoci, plánované dovolené nebo jiných závažných důvodů, bude jim vráceno vstupné. Pokud si chcete zarezervovat vstupenky na plánové akce Domu kultury Šumperk, budeme rádi. Učiňte tak přes webové stránky
www.dksumperk.cz.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 29

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *