RockShock

Internetový rockový magazin

Benefiční Rot Kart Fest přesouvá termín na konec srpna

Text: Jiří Olszar

Protože je situace kolem omezení kulturních akcí značně nejistá a v mnoha případech i nepřehledná, neponechali pořadatelé charitativního Rot Kart Festu nic náhodě a po usilovném jednání přesunuli jeho konání z původního května na konec prázdnin. Areál Losinka v Rapotíně by se tak měl otevřít pro všechny rockery se srdcem na pravém místě ve dnech 28.–29. srpna 2020.

Jak prozradil jeden z hlavních pořadatelů Tomáš Roučka, jednání o novém termínu nebylo zrovna jednoduché, zejména pak ve sladění termínu s již potvrzenými kapelami, ale nakonec se podařilo vše dohodnout tak, aby byli spokojeni snad všichni návštěvníci festivalu. Bez kosmetických úprav line-upu se to samozřejmě neobešlo, takže z původní soupisky se musely omluvit kapely RAiN a Morava. Na druhou stranu se mohou fanoušci těšit na tuzemskou metalovou legendu MOTORBAND, která svou účast nově potvrdila. Na světě jsou už úctyhodných 36 let a na festival dorazí i s novými kapelními posilami a také novým materiálem, na kterém v rámci možností pilně pracují. Ještě jedna nová skupina je v jednání, jinak vše ostatní zůstává tak, jak jsme již dříve informovali.

Fanoušci se tak mohou těšit na hardcore/crossoverové dříče FORREST JUMP, kteří se až do koncertní přestávky představovali ve skvělé formě. Až to bude možné, určitě na své skvělé koncertní výkony navážou. Slovenští EUFORY měli docela štěstí a ještě těsně před uzavřením hranic zavítali do Německa, kde se podle slov místních médií představili jako support Freedom Call ve velmi dobrém světle. Že se ale jedná o nejlepší slovenskou kapelu v žánru power/heavy metal, to se samozřejmě všeobecně ví. Na nových skladbách pracují i českobudějovičtí SEVEN, kteří v čele s kytarovým mágem Honzou ‘Kirkem’ Běhunkem rovněž nebudou chybět. PAĽO DRAPÁK oživí nejen skladby své bývalé formace Metalinda, ale představí i velice chutné kousky ze své vlastní sólové tvorby. Jedna z mála tuzemských kapel, která se může pochlubit účastí na proslulém festivalu Wacken Open Air, to jsou power/heavymetaloví SEBASTIEN. I oni chystají něco nového a jako ochutnávku loni představili výborné EP Behind The World. Dorazí i skupina AHARD, přestože ve stejný termín pořádají vlastní charitativní festival Rocktherapy. Havířovští BASTARD odstartovali letošní rok ve velkém stylu. Konečně dotočili a vydali dlouho očekávané a navíc velmi dobré album Druhá Müza a předskakovali hned na třech tuzemských koncertech Uriah Heep. Novojičínští PORTA INFERI přijedou připomenout svůj parádní loňský zářez Alive a drsní hardrockeři FIREBALL ze Zlína budou především slavit. Letos jim je totiž rovných dvacet let. Všechen rockový a metalový bordel pak uklidí bigbítová SPOCENÁ UKLÍZEČKA.

Snad vše tedy už klapne přesně podle aktuálního plánu a nejen kapely, ale i samotní fanoušci tak budou moci podpořit darování krevní plazmy v nemocnici Šumperk a hemato-onkologické oddělení dětské kliniky FN Olomouc. Další aktualizované informace o Rot Kart Festu sledujte na níže uvedených odkazech.

Související odkazy:
www.beneficni-koncert.cz
www.facebook.com/events/2434390633462988
www.facebook.com/groups/2187317164851452

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 28

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *