RockShock

Internetový rockový magazin

Enola Gay – Virtuální svět

ENOLA GAY – Virtuální svět
Vlastní náklad / 40:23

Na konci ledna 2020 vypustila mladoboleslavská partička Enola Gay do světa třetí řadovku s názvem Virtuální svět. Jedná se o vlastní tvorbu, autorem textů je Milan Kratochvíl, na hudbě se podílela celá kapela – Milan Kratochvíl, Martin Kubice, Karel Neuman a Petr Harsa. Nové album obsahuje třináct songů, které rozhodně stojí za poslech.

Enole Gay se podařilo vydáním třetí desky potvrdit stabilitu, kterou si postupně budují. Deska Virtuální svět vytváří dojem velmi dobrého alba a posouvá skupinu zase o kousek dál. Jednotlivé skladby spojuje údernost a výrazná melodika. Díky profesionálnímu zvuku pak ještě více vyznívá rock/metalové směřování kapely. Na první poslech mě zaujaly texty o lidských pocitech, osudech i trápeních. Texty jsou aktuální, každý si v jednotlivých peckách najde to své. Hudba je dynamická, zvukově bezchybná. Ve všech skladbách jsou patrné skvělé bicí a je slyšet spousta kytarových riffů, které úžasně zapadají do skladeb. Po poslechu alba mně v uších stále zní: „Mám toho dost, si nechat na hlavu srát a bílej prapor nikdy nevyvěsím.” Za zmínku stojí také ploužák Čas nevrátím. Jedná se o skladbu v pomalejším tempu, ústředním prvkem je sólová kytara, která základní motiv protkává linkou vybrnkávání.

Album považuji za velmi zdařilé a je vidět (tedy slyšet), že kluci z kapely Enola Gay se posunuli zase dál. Album bylo nahráno ve studiu Hostivař v Praze, o mastering a mix se postaral Zdeněk Šikýř.

minimum 1, maximum 5 Mária Nováková

www.enolag.cz

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 124

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *