RockShock

Internetový rockový magazin

Arakain udeřil v Jindřichově Hradci

7. března 2020, Jindřichův Hradec, KC Jitka

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Po velmi vydařené podzimní tour vyrazila již koncem ledna 2020 metalová kapela Arakain na jarní turné k CD Jekyll & Hyde. Třetí zastávkou turné se stal Jindřichův Hradec, konkrétně Kulturní centrum Jitka, kam jsme 7. března 2020 taktéž vyrazili.

Ve 20.30 hodin zahájila dnešní koncert kapela JEREM.I, v čele se zpěvákem Lukášem Písaříkem, který mimo jiné vystupuje v divadle Kalich, taktéž účinkoval v RockOpeře Praha a účinkuje v hudební formaci Bohemian Metal Rhapsody a Elements. Šedesátiminutový set byl plný parádní muziky s kytarovými riffy, a nebyl by to dle slov Lukáše Písaříka pořádný metalový koncert, kdyby v něm chybělo bubenické sólo. Pavel Kubát, bubeník kapely Jerem.I se srdcem bijícím pro kvalitní muziku, se tohoto úkolu zhostil na výbornou. A slušně zaplněné KC Jitka Pavlův výkon ocenilo velkým potleskem.

Ve 21.55 hodin na pódium vtrhli metaloví ďáblové z kapely ARAKAIN. Jako první nám Honza Toužimský naservíroval největší pecku z nového CD Jekyll & Hyde s názvem Dnes ještě ne, na které se podílel Jan ‘Protheus’ Macků z Dymytry. Arakain si svou famózní muzikou plnou nabroušených kytarových sól s neméně úžasným zpěvem fanoušky doslova podmanili. Kapela fanoušky poctivého metalu zahrnula smrští hitů jak z nového alba, tak známými a osvědčenými staršími kousky. Při thrashmetalové vypalovačce Amadeus stojí za zmínku super kytarové riffy a skvělé bicí. Také zazněl song Kompromis, v jehož klipu si zahrál populární český herec Pavel Kříž.

Celý téměř dvouhodinový koncert obsahoval sedm pecek z nového alba Jekyll & Hyde a bylo poznat, jak si koncert užívá kapela společně se svými příznivci. Nakonec si posluchači vyžádali přídavek, kdy zazněly největší pecky Arakainu – Paganini a Apage Satanas.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 87

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *